latinica  ћирилица
13/01/2017 |  21:40 | Аутор: РТРС

Конте: Тери остаје код нас

Менаџер Челсија Антонио Конте нема намјеру да пусти Џона Терија да оде, упркос спекулацијама да би капитен могао на позајмицу у зимском прелазном року.
Џон Тери - Фото: B92
Џон ТериФото: B92

Тери нема сигурно мјесто у првом тиму поред Давида Луиза, Гарија Кејхила и Сесара Аспиликуете, резервиста је уз Бранислава Ивановића.

Он је ове сезоне играо само пет првенствених утакмица, а био је првотимац у утакмици против Питербороа прошлог викенда у ФА купу, када је искључен.

Британски медији спекулисали су да би 36-годишњи Тери могао да оде на позајмицу у Борнмут, што је тренер те екипе Еди Хау негирао.

"Џон је важан играч у нашем тиму, за екипу, за мене. Његов рад на терену, у свлачионици и ван ње је фантастичан. То показује да је одличан играч али и велики човјек и за мене је сјајно што имам такву особу да ми помогне у првој сезони у клубу. Због тога Џон остаје код нас, он је наш играч, он је у мојој екипи", рекао је Конте.

Послије 20 кола у Премијер лиги Челси је први на табели са 49 бодова. Лондонски клуб ће у суботу играти на гостовању против шампиона Енглеске Лестера, који заузима 15. мјесто на табели са 21 бодом.

"Када видим ситуацију коју желим и када видим да заслужује да игра, он ће играти. Он је заиста важан играч за мене", додао је италијански тренер.

Извор: Б92