latinica  ћирилица
14/01/2017 |  18:58 | Аутор: РТРС

Тачи наредио да се спријечи улазак воза на Космет, ангажоване и јединице "Росу"

Гранична полицијска служба Косова добила је налог да на административном прелазу Јариње заустави воз, који је након 18 година кренуо из Београда ка Косовској Митровици, речено је у Косовској полицијској служби /КПС/.
Пруга у Јарињу под опсадом полиције - Фото: ТАНЈУГ
Пруга у Јарињу под опсадом полицијеФото: ТАНЈУГ

На прелаз Јариње упућене се додатне снаге КПС-а укључујући и припаднике специјалне јединице "Росу", кажу у полицији, поновивши да је полиција добила налог да заустави воз и не дозволи му улазак на територију Косова.

У полицији наводе да је у току претрага пруге од Косовске Митровице до Јариња пошто је објављен видео-снимак, на којем се види као непознато лице поставља експлозивну направу уз шине.

Пруга од Косовске Митровице до административне границе дуга је око 40 километара.

Уколико се утврди да је пријетња стварна, то би био други бомбашки напад на пругу на сјеверу Косова.

Двојица Албанаца, припадника Косовског заштитног корпуса, погинула су 2003. године у покушају да поставе експлозив код жељезничког моста код Звечана.

Истрагом је утврђено да су Хамзе Бехрами и Исљам Бериша били припадници Албанске националне армије, коју је тадашњи шеф УНМИК-а Михаел Штајнер, послије тог инцидента, прогласио терористичком организацијом.

ТАЧИ НАРЕДИО СПРЕЧАВАЊЕ УЛАСКА ВОЗА НА КОСОВО

Предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи издао је наредбу Косовској полицијској служби /КПС/ да предузме све мјере и на територију Косова спријечи улазак воза који саобраћа на релацији Београд- Косовска Митровица.

Тачи је издао наредбу директору КПС-а Шпенду Мађунију да у складу са овлашћењима предузме све мјере за заштиту територије Косова, саопштио је његов кабинет.

Он наводи да има пуно повјерење у КПС и њихову спремност да спријече улазак воза.

Извор: СРНА