latinica  ћирилица
24/01/2017 |  13:03 | Аутор: РТРС

Џипси Кингси 31. марта у Београду

Група Џипси Кингс враћа се након 10 година у Београд гдје ће наступити 31. марта у Хали спортова.
Џипси Кингс (Фото: impactartist.com) -
Џипси Кингс (Фото: impactartist.com)

Заводљиво мијешање традиционалног фламенко стила са поп и латино ритмовима, учинило је Џипси Кингсе свјетским феноменом, а публика ће се у Хали спортова подсјетити хитова "Воларе", "Бамболео", "Баила ме".

Џипси Кингс су дио неколицине изузетних умјетника у историји музике који су осмислили универзални музички стил. Послије шест "Греми" номинација у категорији "World music", коначно су 2014. освојили награду за албум "Savor Flamenco".

У протеклих 28 година, група је ишла на наколико свјетских турнеја и продала више од 25 милиона албума широм свијета. Свој успјех на свим меридијанима дугују, прије свега, свом оригиналном приступу извођењу фламенка који се огледа у непридржавању строгих правила које захтијева традиционално извођење ове врсте музике.

Многи не знају да је један од родоначелника данашњег стила Џипси Кингса Манитас де Плата, чије је право име Рикардо Балиардо, свакако један од највећих гитариста свих времена. Манитас де Плата утицао је на своје синове Тонина, Жака и Мориса који су оригинални чланови Џипси Кингса. Као потврда ромске традиције, Микаел Балиардо (син Тонина Балиарда, соло гитаристе и оснивача Џипси Кингса) прије шест година је постао стални члан бенда.

Група је одмах препознала његову креативност и таленат као музичара и пјевача, те је Микаел Балиардо сада и умјетнички директор Џипси Кингса.

Извор: Танјуг