latinica  ћирилица
24/01/2017 |  20:10 | Аутор: РТРС

Бекер поручио Ђоковићу шта мора да уради како би се вратио на трон

Њемачки тениски великан Борис Бекер и даље чврсто вјерује да ће се Новак Ђоковић вратити на трон, само му је потребно да се поново фокусира на посао.
Новак Ђоковић и Борис Бекер (Фото: StarSport) -
Новак Ђоковић и Борис Бекер (Фото: StarSport)

Бекер је стручни консултант Еуроспорта за Аустралијан опен и поново је, иако је Новак одавно испао са турнира, говорио о томе како види Ђоковићеву сезону, која је тек почела.  Додуше, неславно, елиминацијом са првог гренд слема већ у 2. колу.

"Имам и даље велика очекивања од Новака. Само мора да се поново фокусира на тенис. Њему тенис мора да буде приоритет и вјерујем да ће тако бити. Људи не схватају колико је тешко освојити један гренд слем. А, Ђоковић је у једном моменту био шампион сва четири! Испунио је свој сан и јасно да је послије тога мало изгорио, да су му мисли одлутале од терена, да је више био са породицом. Он је човјек са огромим срцем", рекао је Бекер за Еуроспорт.

На питање да ли би пристао да поново буде у Новаковом стручном штабу, Њемац је рекао: "Ја ћу му заувијек бити пријатељ и увијек ћу бити на његовој страни. Ми имамо и даље одличан однос, а шта ће бити даље, видјећемо. Много сам научио за вријеме док сам био Новаков тренер. Раније сам мислио да добро познајем данашњи тенис, али показало се да није било тако све док нисам почео да сарађујем са њим. Стекао сам потпуно ново искуство. Видјећемо шта ће будућност донијети", истакао је Бекер.

Он је додао да разумије и пад Ендија Мареја, који је пропустио шансу да знатно увећа вођство на првом мјесту АТП листе и да први пут у каријери освоји Аустралијан опен, на којем је четири пута у финалу губио од Новака Ђоковића.

"Мислим да је Енди много тога научио од Новака и због тога је био много бољи играч у другом дијелу прошле године него прије тога. Али, постао је број један на АТП листи и видјели сте шта се десило у Мелбурну: то је сад сасвим нова ситуација! Нови свијет, другачији притисак. Због тога би требало још више да цијенимо Ђоковића, колико је дуго био свјетских број 1. Другачији су вјетрови када си на врху - закључио је Бекер.

Извор: Агенције/ Независне новине