latinica  ћирилица
24/01/2017 |  20:19 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Богдан и Датоме носили Фенер до побједе

Кошаркаши Фенербахчеа савладали су Уникс у Казању 86:81 у првом мечу 19. кола Евролиге.
Богдан Богдановић (ФОТО: www.euroleague.net) -
Богдан Богдановић (ФОТО: www.euroleague.net)

Екипа Жељка Обрадовића забиљежила је 12. побједу у сезони и на четвртом је мјесту на табели, док је Униксу ово 12. пораз, па је руски тим на 12. позицији.

Најефикаснији у турској екипи био је Луиђи Датоме са 18 поена, уз само један промашај и то при покушају за три поена, а имао је и четири скока.

Богдан Богдановић је играо 30 минута, заиљежио 16 поена, пет скокова и седам асистенција, за највећи индекс корисности у тиму – 25.

Јан Весели је имао 15 поена, а двоцифрен је био и Слукас са 12. Никола Калинић играо је девет и по минута и убацио два поена.

На другој страни расположен је био Парахуски са 21 поеном и девет скокова, а пратио га је Џонсон са 16, док је Ленгфорд додао 11.

Уникс током цијелог сусрета није допуштао ривалу да стекне осјетнију предност, а утакмица је преломљена тек послије неизвјесне завршнице. Руски тим је два минута прије краја спустио на минус три (84:81), да би прокоцкао напад којим је могао до изједначења. Дувериоглу је тачку на меч ставио пола минута прије краја са слободних бацања за 86:81.

У наредном колу Фенербахче дочекује Галатасарај у дербију Истанбула, а Уникс гостује Макабију.

Извор: Б92