latinica  ћирилица
13/02/2017 |  22:22 ⇒ 22:24 | Аутор: РТРС

Мандић: Намјерна радикализација прилика у Црној Гори

Посланик Демократског фронта Андрија Мандић, који се вечерас летом из Београда вратио у Црну Гору, изјавио је да су нетачне информације црногорских медија да је побјегао из Црне Горе.

Административни одбор црногорског парламента једногласно је на ванредној сједници подржао укидање имунитета посланицима Демократског фронта Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, који су осумњичени за стварање криминалне организације и припремање дела против устаног уређења и безбједности Црне Горе.

Мандић је тим поводом рекао Танјугу на београдском аеродорму да је прави разлог то што се примичу никшићки локални избори "на којима ДПС сигурно губи" и да се зато радикализују прилике у Црној Гори.

- Наравно да се враћам, иако данас читав дан медији блиски власти у Црној Гори објашњавају да сам побјегао из Црне Горе. Мило ми је што сте овдје, ево доказа да се враћам назад - рекао је Мандић, који је предсједник Нове српске демократије и члан Предсједништва Демократског фронта.

Мандић је нагласио да је много енергије уложио за српски народ у Црној Гори и да се годинама бори против власти ДПС-а.

Мандић оптужује лидера ДПС Ђукановића да се брутално обрачунава са опозицијом и да покушава уз помоћ главног специјалног тужиоца у Црној Гори да лидере опозиције "некако смјести у затвор.

Мандић тврди да се 16. октобра прошле године ништа није десило у Црној Гори и да није било никаквог државног удара.

- Није било оружја, ниједна суза није проливена, а камоли кап крви. Али је неко имао потребу да од те лажне представе, коју је осмислио очигледно један полицијски сарадник из Зубиног Потока да се направи велика представа о угрожености црногорског режима и државе Црне Горе и ево четири мјесеца послије тога када се примичу никшићки локални избори на којима ДПС сигурно губи измишља се и подмеће се и радикализују се прилике у Црној Гори - нагласио је Мандић.

Мандић је рекао он и Кнежевић неће прихватити да мирно буду одведени у затвор.

- Ми можемо да се одазовемо да дамо одговоре, наша виђења, али да неко тражи од Скупшине Црне Горе да посланици буду приведени и затворени, да буду третирани као најобични криминалци, грдно су се преварили ако мисле да може тако - поручио је Мандић.

Да би одлука Административног одбора црногорског парламента постала званична, мора да је потврди пленум на ванредној сједници Скупштине која ће бити одржана у сриједу.

Овим је, како преноси портал ЦдМ, испуњен први од два услова који ће Главном специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу омогућити хапшење посланика Демократског фронта, Мандића и Кнежевића.

Они су осумњичени за стварање криминалне организације и припремање дјела против уставног уређења и безбједности Црне Горе, извршеног путем подстрекавања, 16. октобра 2016.

Предсједништво Демократског фронта саопштило је данас да најаву хапшења лидера Милана Кнежевића и Андрије Мандића кдоживљава као државни удар специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића.

Извор: Танјуг