latinica  ћирилица
15/02/2017 |  19:53 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Савановић: Потребно политичко јединство и у Србији и у Српској

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је у Београду да је за опстанак српског народа потребно политичко јединство и у Србији и у Републици Српској.
Миленко Савановић - Фото: СРНА
Миленко СавановићФото: СРНА

Савановић је нагласио да је судбина српског народа, историјски посматрано, тешка и крвава, те да је српском народу увијек био наметнут рат само зато што се борио за право, живот, за своје породице, простор, слободу и достојанство.

"То је, наравно, било и у Првом и Другом свјетском рату, посебно деведесетих година /20. вијека/ када смо стварали Републику Српску у одбрамбено-отаџбинском рату, и данас је Република Српска практично гарант опстанка српског народа. Али, наше окружење је непријатељски расположено и ти процеси још нису завршени", рекао је Савановић новинарима.

Он је, пред почетак пријема који је организовао предсједник Србије Томислав Николић поводом Дана државности, истакао да српски народ мора бити свјестан и опрезан у сваком смислу.

"Наравно, најбоља одбрана ће бити развојем економије и рада на овим просторима и политичким јединством српског народа и у Републици Српској и у Србији", поручио је Савановић.

Извор: СРНА