latinica  ћирилица
18/02/2017 |  08:14 ⇒ 11:43 | Аутор: РТРС

Младен Ждрале на издржавању казне у БиХ

Младен Ждрале, који је у Суду БиХ осуђен на 15 година затвора због учешћа у троструком убиству у Сарајеву, након што је изручен БиХ из екстрадиционог притвора у Новом Саду налази се на издржавању казне, рекао је Срни портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.
Младен Ждрале - Фото: Screenshot
Младен ЖдралеФото: Screenshot

Жрале је 29. новембра прошле године ухапшен у Новом Саду на основу међународне Интерполове потјернице и налазио се у екстрадиционом притвору Затвора на Клиси.

Потјерница је расписана због издржавања казне затвора у трајању од 15 година на коју је Ждрале пред Судом БиХ осуђен због троструког убиства на Врацама.

Трећестепеном пресудом Суда БиХ која је донесена 25. августа прошле године, Ждрали је потврђена затворска казна у трајању од 15 година због учешћа у троструком убиству у насељу Враца у Сарајеву у новембру 2005. године у близини ентитетске линије.

Убиство почињено у мафијашком стилу, годинама је било нерасвијетљено, што је унијело немир и несигурност међу грађане Сарајева, Источног Сарајева и БиХ.

Према прикупљеним доказима, рафалним пуцњима из аутоматског оружја тада су убијени Милорад Тодоровић, Радомир Јанковић и Есад Шендеровић, а тешко рањен Мурат Комарица, који су се налазили у угоститељском објекту "Два бора".

Тужилаштво БиХ теретило је Ждралу да је учествовао у припреми и извршењу овог кривичног дјела, те за помоћ убици након почињеног злочина. Према доступним доказима, убиство је починио Борис Говедарица који је убијен у Источном Сарајеву 2007. године, због чега није могао бити процесуиран.

Извор: Срна