latinica  ћирилица
22/02/2017 |  15:51 ⇒ 15:57 | Аутор: РТРС

ВСТС одржао први видео-конференцијски форум за размјену знања

Високи судски и тужилачки савјет БиХ данас је организовао први видео-конференцијски форум за размјену знања и искустава између тужилаштава, који је окупио тужиоце 10 тужилаштава у БиХ.
ВСТС - Фото: РТРС
ВСТСФото: РТРС

Учесници видео-форума размијенили су своја знања и искуства о теми "Процесно-правна позиција жртве/оштећеног у кривичном поступку и улога и дужности тужиоца у вези са постављањем имовинскоправног захтјева оштећеног у истражном кривичном поступку, приједлози тужиоца код одлучивања суда о постављеном имовинскоправном захтјеву и односу према приједлогу за изрицање казнене санкције оптуженом лицу".

Тему данашњег форума припремио је и обрадио тужилац Одсјека за привредни, коруптивни и организовани криминал тузланског Кантоналног тужилаштва Ћазим Серхатлић, који је учесницима презентовао искуства и праксу овога тужилаштва у вези са постављањем имовинскоправног захтјева оштећеног, саопштено је из ВСТС-а.

Учесницима форума се обратила и потпредсједник ВСТС-а БиХ Јадранка Локмић Мисирача, која је изразила своје задовољство због великог одзива тужилаштава и подршке новом начину комуникације, односно размјене знања и искустава.

На форуму су учешће узели кантонална тужилаштва Сарајевског, Тузланског, Средњобосанског, Унско-санског, Кантона 10 /Ливањског/, те Зеничко-добојског и Херцеговачко-неретванског кантона, као и Тужилаштво дистрикта Брчко, Окружно јавно тужилаштво из Источног Сарајева и Тужилаштво БиХ.

Први видео-конференцијски форум одржан је у оквиру Пројекта јачања тужилачких капацитета.

Извор: СРНА