latinica  ћирилица
22/02/2017 |  16:12 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

Мектић: Важно одржавање безвизног режима

Министар безбједности БиХ Драган Мектић истакао је важност одржавања безвизног режима, те изразио наду да ће се тренутна ситуација у вези са набавком пасошких књижица ријешити на вријеме и да ће издавање личних докумената бити настављено према прописаним безбједносним процедурама.
Мектић - Трбић - Фото: СРНА
Мектић - ТрбићФото: СРНА

Мектић је данас разговарао са замјеником директора Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ /ИДДЕЕА/ Радивојем Трбићем о тренутној ситуацији у вези са издавањем личних докумената, посебно биометријских пасоша који су били један од основних услова за доношење одлуке о либерализацији визног режима за грађане БиХ.

Трбић је рекао да је ИДДЕЕА предузела све расположиве мјере у складу са законом да грађани након 21. марта не би остали ускраћени за пасош, саопштено је из ове агенције.

Он је нагласио да је ИДДЕЕА остала опредијељена у погледу обезбјеђивања биометријских пасоша који су у складу са међународним стандардима и препорукама, регулативама ЕУ и ИЦАО документом 9303, што је основни гарант повјерења у документе БиХ.

Извор: СРНА