latinica  ћирилица
24/02/2017 |  13:15 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Радојичић: Бањалучки М:тел полумаратон 14. маја

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да ће град на Врбасу 14. маја бити домаћин Трећег бањалучког М:тел полумаратона, са жељом да се Бањалука регионално позиционира и у многим областима буде "раме уз раме" са Београдом или Љубљаном.
Бањалучки полумаратон - Фото: РТРС
Бањалучки полумаратонФото: РТРС

- Желимо да будемо у регионалном контексту афирмисани и да наш полумаратон достигне ниво у поменутим пријестоницама - рекао је Радојичић новинарима након прве сједнице Организационог одбора овог полумаратона, којом је предсједавао.

Он је рекао да је прошли полумаратон окупио више од 5.000 учесника, те изразио наду да ће их ове године бити исто или више.

- Надамо се да ћемо бити добри домаћини, да ће све бити успјешно организовано и да ће тај викенд, 13. и 14. мај у Бањалуци протећи у знаку једне лијепе манифестације - навео је Радојичић.

Директор ове трке Владимир Селец истакао је да је циљ да Бањалучани учествују у полумаратону, трче и баве се спортом и рекреацијом.

- До сада имамо 800 пријављених, од чега је 300 Бањалучана, што је дупло више у односу на овај период прошле године. Долазе нам странци из више од 20 земаља, међу којима тркачи из Кеније - најавио је Селец.

Он је навео да ће на бањалучком полумаратону, поред "фан рана" и штафетног полумаратона, бити организована трка "бамбини ран" за дјецу предшколског узраста, као и да је овогодишњи промотер трке познати италијански атлетичар Ђелиндо Бордин.

Директор маркетинг тима М:тел полумаратона Горан Ћорић најавио је данашњи почетак полумаратонске кампање под називом "Нема изговора, почни да трчиш".

Он је градоначелнику Радојичићу предао 1. број Бањалучког полумаратона.

Извор: СРНА