latinica  ћирилица
27/02/2017 |  11:56 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Братунац: Бурна сједница Скупштине општине (ВИДЕО)

Бурно је било на сједници Скупштине општине Братунац. Умјесто досадашњих 17 одборника владајуће коалиције, данас је већину чинило само 13, односно по четири одборника СДА, ДНС, СНС и један НДП, што доводи у питање легитимност скупштине поручују СНСД-а. Они су поднијели и приједлог да Скупштина општине осуди захтјев за ревизију пресуде по тужби против Србије,који су подржали досадашњи чланови владајуће коалиције, три одборника Српске демократске странке и један Уједињене Српске. Приједлог данас нису подржали одборници ДНС-а, СНС-а и НДП-а.
СО Братунац - Фото: РТРС
СО БратунацФото: РТРС

За СНСД осуда ревизије пресуде против Србије је сасвим логичан потез свих који се боре за очување Републике Српске.

Осуђују и потез бошњачких удружења који су на адресе свих српских одборника поводом Дана Републике послали честитке провокативног садржаја.

"Честитке од Бошњачких удружења су стигле на адресе свих српских одборника у СО Братунац, па и тих одборника из политичких партија које нису гласале за осуду. Ми смо само тражили да се то осуди као непримјерен чин", рекла је то Славица Јовановић,  шефица Клуба одборника СНСД Братунац.

За осуду нису гласали одборници ДНС-а, СНС-а и Уједињене Српске, који заједно са СДА чине скупштинску већину.

Није прошао ни приједлог осуде покретања ревизије пресуде Србији.

"Требало је раздвојити те двије тачке дневног реда, да се изјашњавамо за једну или за другу. Али сам исто тако рекао да треба да сачекамо Скупштину Српске која је данас и евентуално можда заказати неку ванредну сједницу СО на којој би расправљали о тим питањима", јасан је Боро Милановић, шеф клуба одборника ДНС-а у СО Братунац.

Три одборника СДС-а који су до данас чинили владајућу коалицију, подржали су иницијативу СНСД-а.

"Они су се прикључили скупштинској већини и вјероватно ће се са њима обавити разговор и они ће се прикључити, јер што је интерес општине они морају бити приоритет, а не интерес појединаца и клубова", рекао је Недељко Млађеновић, начелник општине Братунац.

Предсједник СО Ћазим Јусуповић и одборници СДА нису жељели да коментаришу данашња дешавања у локалном парламенту.