latinica  ћирилица
01/03/2017 |  09:35 ⇒ 11:26 | Аутор: РТРС

Михајловић: Србија се у региону издваја политичком стабилношћу

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић је рекла да је оно најважније у чему се Србија издваја од земаља у региону политичка стабилност.
Зорана Михајловић (Фото: Драган Станковић) - Фото: ТАНЈУГ
Зорана Михајловић (Фото: Драган Станковић)Фото: ТАНЈУГ

"Сваки инвеститор почиње разговор са тим да ми имамо политичку стабилност и морамо то да сачувамо", рекла је Михајловићева.

Говорећи о почетку изградње дионице ауто-пута од Сурчина до Обреновца, на Коридору 11, који ће спојити Београд са Чачком, Михајловићева је за РТС рекла да је то инвестиција вриједна 208 милиона евра, а да је више од 100 милиона евра посао за домаће компаније.

Према њеним ријечима, та дионица је један од три пројекта које је Србија закључила са Кином и за разлику од свих пројеката претходних влада, за овај пројекат је све припремљено и провјерено.

"Док нисмо комплетно све средили нисмо почели да радимо. Ми се трудимо сваки дан да створимо амбијент, а то је инфраструктура. Ако нема пута нема ни инвестиција", рекла је Михајловићева, наводећи да ће до Нове године бити спојен Обреновац са Прељином.

Она је напоменула да сутра почиње грађевинска сезона, али да ништа неће трпјети због предстојећих предсједничких избора у Србији.

Извор: Срна