latinica  ћирилица
01/03/2017 |  11:19 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Желим да освајам Гренд слемове и будем први

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да има велике циљеве у овој сезони и да не жели да одустане од борбе за прво мјесто.

Ђоковић је послије лошег наступа на Аустралијан опену одлучио да игра на АТП турниру у Акапулку, гдје је на старту савладао Мартина Клижана са 6:3, 7:6 (7-4).

Новак није блистао, али је забиљежио важну побједу послије више од мјесец дана паузе.

"Када год почињем сезону, имам највише циљеве – желим да освајам Гренд слемове и будем први на свијету. Али нисам једини који то жели. Имам велике циљеве и морам више да размишљам о садашњости, као и да идем меч по меч. Сезону сам отворио добро, тријумфовао сам у Дохи, али нисам играо добро у Аустралији. И даље тестирам себе, надам се да ћу кренути у серију и играти добро, као што је то био случај претходних година", рекао је Ђоковић.

Он је рутински добио први сет, али се у другом мучио и био близу да га изгуби, прије него што је у тај брејку завршио посао.

"Нисам очекивао лак меч, то је сигурно. Нисам играо од Аустралије, осим у Дејвис купу. Више од мјесец дана нисам играо на АТП туру и радовао сам се мечевима. Турнир је изузетно јак, много је добрих играча и не постоји лак жријеб. Играо сам са Клижаном у првом колу, он је тенисер који пружа најбоље партије против врхунских играча. Не плаши се да удара агресивно, па је ово била добра партија и побједа у два сета. Други сет је био тежак, било је успона и падова, а при вођству од 2:0 сам имао добар осјећај. Са основне линије сам почео да играм добро, али сам онда изгубио четири гема у низу и за то заслуге иду Клижану. Форхенд му је функционисао сјајно, због чега је други сет био веома неизвјестан".

Посебно интересантан био је последњи поен.

"Како се меч приближавао крају, тако је квалитет тениса растао, а посљедњи поен је био изузетно узбудљив. Ово је оно што ми је било потребно – прави тест за моју игру у датом тренутку. Радујем се сљедећем изазову", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92