latinica  ћирилица
01/03/2017 |  11:38 ⇒ 15:38 | Аутор: РТРС

Србија: Због корупције ухапшена 53 лица, буџет оштећен за 10 милиона евра

Полиција Србије је у опсежној акцији, усмереној ка спречавању и сузбијању финансијског криминала и корупције, ухапсила 53 особе и поднијела кривичне пријаве против још 25 људи осумњичених за више различитих кривичних дела, посебно у вези са злоупотребама у државним органима, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
Хапшење - Фото: илустрација
ХапшењеФото: илустрација

Стефановић је рекао да се процењује да су те особе од 2005. године до данас буџетима Републике Србије, Аутономне покрајине Војводина, локалним самоуправама и другим привредним субјектима нанијели штету већу од 10 милиона евра.

Стефановић је прецизирао да су међу ухапшенима инспектори Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, запослени у саобраћајном предузећу "Ласта" Београд, чланови управног одбора Ветеринарског завода "Земун", и 13 полицијских службеника који су радили на пословима регистрације возила и одговорна лица јавно-комуналних предузећа.

"Ова акција је још један озбиљан показатељ да је држава одлучна да се обрачуна са свим облицима криминала и корупције и да нико ко је отимао новац грађанима Србије неће бити заштићен, нити га било какав положај, политичка припадност или функција коју обавља може заштити од кривичног гоњења", поручио је Стефановић.

Како Блиц сазнаје, међу особама против којих је пријава поднета у редовном поступку налази се и Драган Ђурић, бивши председник Партизана, као и актуелни председник ФК Слога из Лесковца, Зоран Ђорђевић.

Извор: РТС/Блиц