latinica  ћирилица
01/03/2017 |  12:09 | Аутор: РТРС

Тубић: Оставка предсједника предсједништва БО Добој није изненађење

Предсједник Скупштине Борачке организације града Добоја Перо Тубић рекао је данас Срни да оставка предсједника Предсједништва те организације Горана Сувајца није изненађење, јер је, како тврди, она најављивана још у децембру прошле године.

Тубић је негирао изјаве Сувајца да он врши опструкцију у сазивању сједнице откако су делегати прошле године усвојили закључак за изградњу централног спомен-обиљежја погинулим борцима у одбрани Добоја у Градском парку, као и наставак иницијативе да Добој напусти Заједницу општина турског свијета.

"Скупштина се технички може одржати у року од десет дана ако су претходно испуњени услови и ако су одговорајаће комисије и органи поднијели неопходне извјештаје", рекао је Тубић, наводећи да то до сада није урађено.

Он је рекао да да постоје "одређене нејасноће" у раду Сувајца када је у питању финансијско пословање, због чега га је и у складу са Правилником о раду разријешио овлаштења да приступа новчаним средствима у банци.

Тубић је потврдио да је овој организацији усљед недостатка новчаних средстава недавно искључен телефон, да су добили опомену пред искључење струје, опомену од пореске управе, што уз вишемјесечне нагомилане обавезе доводи до тога да на терену не спроводе редовне активности.

"О томе смо обавијестили Градску управу са захтјевом да се пронађе начин и обезбиједе буџетом предвиђена средства за рад Борачке организације која се исплаћују квартално, а до сада нису уплаћена", рекао је Тубић.

Тубић каже да се не противи иницијативи да за изградњу централног спомен-обиљежја погинулим борцима у одбрани Добоја, али оцјењује да градска Борачка организација нема моћ да ту одлуку и спроведе.

Из Градске управе нису одговорили на питање о разлозима обуставе буџетом предвиђених средстава за Борачку организацију града Добој.

Предсједник Предсједништва Борачке организације града Добоја Горан Сувајац, који је поднио неопозиву оставку на ту функцију, изјавио је јуче да се на тај корак одлучио јер није у могућности да побољша статус ове категорије због "маћехинског односа Градске управе према овој организацији и опструкције у раду појединих чланова руководства".

Извор: СРНА