latinica  ћирилица
01/03/2017 |  14:27 | Аутор: РТРС

"Ратници" у проблему, Дурент завршио сезону? (ВИДЕО)

Кошаркаш Голден Стејта Кевин Дурент могао би да заврши сезону у НБА лиги јер се сумња да је покидао предњи укрштени лигамент лијевог кољена.

Дурент се повриједио већ у другом минуту утакмице са Вашингтон Визардсима (112:108), због чега је морао да напусти терен и није се враћао у игру.

Он је повреду доживио на крајње необичан начин – у дуелу испод коша били су Марћин Гортат и Заза Пачулија, Пољак је бацио ривала на земљу, а овај пао саиграчу на ногу и повриједио га.

Репрезентативац САД одиграо је још двије акције, прије него што је храмљући напустио халу.

Амерички медији пренијели су да је 'Дурантула' доживио хиперекстензију, али су се појавили много озбиљнији наводи послије магнетне резонанце. Вориорси су саопштили да ће детаље снимања објавити тек дан касније и одмах су кренуле приче о потенцијалној озбиљности повреде.

Како сада ствари стоје, један од најбољих играча у најјачој лиги свијета доживио је најтежу повреду у спорту – покидао је предњи укрштени лигамент и паузираће најмање 6-9 мјесеци.

"Увијек сам забринут када су у питању повреде, никада не знате како ће испасти. Ми сада морамо само да чекамо и држимо палчеве. Никада се не осјећате комотно када изгубите једног од најбољих играча у лиги“, рекао је тренер Вориорса Стив Кер.

И његови играчи се надају да са Дурентом није ништа озбиљно.

“Одшетао је са терена, нисам ни примјетио. Мораћемо да сазнамо и да се надамо да није ништа озбиљно. Нећемо да се понашамо као да је умро, не знамо још шта се десило. Сачекајмо да видимо, па онда да реагујемо“, истакао је Дрејмонд Грин.

Стеф Кари је дјеловао као да зна да је у питању тешка повреда.

"Нисам добро видио ситуацију, осим његове реакције када је покушао да крене у транзицију. Остао је да стоји и када сам схватио да је позван тајм-аут, знао сам да нешто није добро", додао је Кари.

У овом тренутку мање је важно да је промашио једини шут и прекинуо низ од 562 утакмице у регуларном дијелу сезоне (653 укључујући и плеј-оф) у којима је постизао најмање 10 поена.

Извор: Б92