latinica  ћирилица
01/03/2017 |  14:31 | Аутор: РТРС

Конте напушта Челси због Интера, добија 60 милиона евра

Италијански фудбалски стручњак Антонио Конте напустиће Челси по завршетку сезоне јер је договорио прелазак у Интер, тврди лист Тутоспорт.
Антонио Конте (фото: www.mirror.co.uk) -
Антонио Конте (фото: www.mirror.co.uk)

Како се наводи, кинески власници Интера понудили су Контеу четворогодишњи уговор вриједан укупно 60 милиона евра, што није могао да одбије.

Конте је пристао на понуду људи из Сунинг групе, посебно што је увећана за 16 милиона евра у односу на првобитну, па је преостало само да власник Челсија Роман Абрамович да "зелено свјетло".

Овај 47-годишњи тренер на тај начин враћа се на Апенине послије само годину дана, након што је напустио репрезентацију Италије послије Европског првенства у Француској, а претходно са великим успјехом водио и био фудбалер Јувентуса, омраженог ривала Интера.

Контеов долазак у Интер, који на љето најављује велике промјене у играчком кадру и долазак респектабилних појачања, значи и одлазак актуелног тренера "нероазура" Стефана Пиолија.

Прије повратка у Серију А, Конте је на добром путу да освоји титулу првака Енглеске са Челсијем јер тренутно има 10 бодова више од другопласираног Тотенхема.

Извор: ТАНЈУГ