latinica  ћирилица
01/03/2017 |  14:52 ⇒ 14:59 | Аутор: РТРС

Давидовић: "Игокеа" наш најреспектабилнији клуб (ФОТО)

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је данас у Бањалуци да је Кошаркашки клуб "Игокеа" из Александровца најреспектабилнији клуб у Српској који постиже резултате у регионалним такмичењима.
Бањалука: Игокеа - Давидовић - пријем - Фото: СРНА
Бањалука: Игокеа - Давидовић - пријемФото: СРНА

Честитајући првотимцима, управи и стручном штабу Кошаркашког клуба "Игокеа" на освојеном Купу БиХ, Давидовићева је подсјетила да је тај спортски колектив у посљедње четири године шампион БиХ, те да у АБА лиги има добре резултате.

Она је нагласила да "Игокеа" улаже и у млађе категорије кошаркаша пионире, кадете и јуниоре, чиме се ради на омасовљењу спорта.

"Сва та дјеца која се прво укључују у млађе, а онда и у старије поставе, окрећу се правом начину живота, да дио слободног времена проведу бавећи се спортом", поручила је Давидовићева након пријема за кошаркаше овог клуба у просторијама Министарства породице, омладине и спорта Српске.

Она је додала да ће ресорно министарство наставити да помаже "Игокеу", те да је ове године клуб исфинансиран са 42.000 КМ.

Предсједник Кошаркашког клуба "Игокеа" Борис Спасојевић захвалио је Министарству на организованом пријему и изразио наду да ће поново доћи половином маја када очекују освајање нове титуле шампиона БиХ.

"Сагласили смо се да је `Игокеа` најбољи репрезент Српске у регионалној лиги, о чему говоре резултати, и што је акценат стављен на рад младих категорија", рекао је Спасојевић и најавио да ће клуб сљедеће године обиљежити четири и по деценије постојања.

Тренер Драган Бајић истакао је да "Игокеа" презентује Српску у најбољем свјетлу, не само у БиХ већ и региону.

"То ћемо наставити и у наредном периоду", обећао је Бајић.

Кошаркаши "Игокее" из Александровца освајачи су Купа БиХ за сезону 2016/2017.

Они су у финалном мечу у дворани "Скендерија" у Сарајеву одбранили тај трофеј савладавши Босну резултатом 79:67.

Извор: СРНА