latinica  ћирилица
01/03/2017 |  19:34 | Аутор: РТРС

Воз ударио у аутомобил, погинуо трогодишњи дјечак

Трогодишњи дјечак погинуо је данас на пружном прелазу Шушањ у насељу Илино у Бару када је локални путнички воз је ударио аутомобил у којем је био са мајком.
Бар: Воз ударио у аутомобил (Фото: Vijesti.me) -
Бар: Воз ударио у аутомобил (Фото: Vijesti.me)

Дјечак је у несвјесном стању пребачен у барску болницу, гдје је преминуо, док је његова мајка повријеђена и у стању је тешког шока.

Приликом удеса, воз је гурао аутомобил скоро педесетак метара и том приликом уништио металну конструкцију стајалишта. Деформисано возило је потом одбачено са лијеве стране пруге, гледајући ка барској станици.

“Само сам чуо жесток прасак, окренуо се и видео како воз гура ауто који је потом са пруге пао у канал пун воде поред пруге. Људи су почели да притрчавају, извукли су прво окрвављену жену, која је све вријеме викала “Дијете, дијете“, а онда су из олупине извукли и дијете. Одмах су их унијели у први аутомобиле који је наишао и повели у болницу“, рекао је “Вијестима“ један од мјештана Илина који се у том тренутку задесио код стајалишта.

Овај пружни прелаз је одавно једна од најцрњих тачака на црногорским пругама, без рампе, са свјетлосно-звучном сигнализацијом.

Извор: Блиц