latinica  ћирилица
22/03/2017 |  09:03 ⇒ 09:03 | Аутор: РТРС

Руни од љета поново у дресу Евертона

Вејн Руни, жива легенда и капитен Манчестер Јунајтеда, вратиће се на љето у матични Евертон, екслузивно сазнаје британски Индепендент.
Вејн Руни у дресу Евертона - Фото: Getty Images
Вејн Руни у дресу ЕвертонаФото: Getty Images

Посљедњих мјесеци се спекулише да "Ваза" и дефинитивно напушта Олд Трафорд, а сва је прилика да ће каријеру завршити тамо гдје је и започео - у дресу "Карамела".

Како се наводи, двије стране близу су договора, а Јунајтед је чак спреман да Рунија пусти да оде и без обештећења, али само уколико тим са Гудисон Парка понуди играчу недјељну плату од 150.000 фунти.

Вејн Руни тренутно у Манчестеру зарађује 230.000 фунти за седам дана.

С друге стране, претходних дана говорило се да би капитен репрезентације Енглексе могао да појача Вест Хем Славена Билића, али Руни, када је Енглеска у питању, жели само у клуб из ког је 2004. године као осамнаестогодишњак стигао у Јунајтед.

Почетком године актуелна је била прича да ће Вејн завршити у кинеској Суперлиги, али је сам играч одбацио ту могућност. Прије свега јер вјерује да и даље посједује квалитет да игра фудбал на највишем нивоу, односно да не би био превише далеко од очију селектора Гордог Албиона Гарета Саутгејта - који га није уврстио на списак за предстојеће мечеве са Њемачком и Литванијом, али и да би покушао да избори своје мјесто у тиму са Мундијал у Русији 2018. године.

Вејн је рођен у Ливерпулу, поникао је управо у Евертону - гдје је за двије сезоне постигао 15 погодака на 71 сусрету, прије него што је постао члан Јунајтеда.

У дресу "Црвених ђавола" стекао је бесмртни статус - освојио је пет титула Премијер лиге, ФА Куп, три Лига Купа, четири Комјунити Шилда, Лигу шампиона и ФИФА Клупско првенство свијета, док је недавно постао и најбољи стрелац у историји Манчестер Јунајтеда са 250 голова, на 550 мечева, уз 145 асистенција.

Извор: Б92