latinica  ћирилица
22/03/2017 |  15:22 | Аутор: РТРС

Стојковић тврди да је преварен за 350.000 евра

Владимир Стојковић, голман репрезентације Србије, јуче је накратко изашао из карантина у ком је са фудбалском репрезентацијом да би био саслушан у Специјалном тужилаштву у Београду као оштећени у поступку који се води против бившег замјеника предсједника општине Чукарица и функционера ДСС Уроша Јанковића.
Владимир Стојковић (Foto: srbijadanas.com) -
Владимир Стојковић (Foto: srbijadanas.com)

Како "Курир" пише, током скоро трочасовног саслушања Стојковић је поновио да су га Јанковић и његови "сарадници“ преварили и на основу фалсификованих уговора о куповини земљишта на Чукарици отели му више од 350.000 евра.

"Тачно је да сам саслушан, али то је све што могу да кажем. Не могу да говорим о детаљима истраге - било је све што је Стојковић јуче рекао.

Међутим, како каже неименовани извор, наводно упућен у истрагу, Стојковић је током трочасовног саслушања поновио да је био жртва филмске преваре и придружио се кривичном гоњењу осумњичених.

Подсјетимо, осим Јанковића, због сумње да су преварили голмана фудбалске репрезентације Србије, фалсификовали исправе и оштетили га током 2015. и 2016. за око 30 милиона динара, истрагом су, како је тужилаштво саопштило, обухваћени и фудбалски менаџер Мирослав Стефановић, затим Владимир Ђурковић, као и Марко Зорић, Слађан Танић, Александар Ракичевић и Исидора Дашић.

Они се сумњиче да су фудбалеру на основу фалсификоване документације продали парцеле које нису били у њиховом власништву.

"Стојковић је јуче испричао да га је Стефановић, који је фудбалски менаџер, упознао са Урошем Јанковићем и да су га они посавјетовали да инвестира новац у земљиште. Како је објаснио, рекли су да ће му помоћи да купује искључиво земљиште које ће ући у 'добру градску зону' и за ту услугу им је дао 100.000 евра на руке", открива саговорник "Курира" и наводи да је Стојковић рекао да су брзо ушли у куповину прве двије парцеле, које су биле регуларне.

Први проблеми, како је према ријечима саговорника објаснио голман, појавили су се при куповини треће парцеле, јер је она умјесто договорених 67 имала 27 ари.

"Објаснио је да је, с обзиром на то да игра у иностранству, овластио кума да у његово име купује и продаје земљиште и да се то наставило и послије спорне треће парцеле. Када је посумњао да с уговорима нешто није у реду, како је објаснио, позвао је нотара чији је потпис стајао и тада је открио да скупе парцеле уопште нису његово власништво, као и да људи који су се појављивали као продавци уопште нису прави власници земљишта које је купио", објашњава саговорник, наводно, упућен у јучерашње саслушање.

Урош Јанковић, подсјетимо, био је ухапшен у новембру прошле године, али је пуштен из притвора пошто је платио јемство од 50.000 евра. Лисице су му стављене у једном београдском локалу у ком је Стојковић њему и сарадницима донио 27.000 евра као "накнаду“ за услуге које су му учинили приликом куповине земљишта.

Он јуче, како тврди извор "Курира", није присуствовао саслушању фудбалера, иако је имао право на то.

"Током изношења одбране тврдио је да није починио кривично дјело и да није преварио Стојковића", каже извор.

Извор: Курир