latinica  ћирилица
30/03/2017 |  17:01 | Аутор: РТРС

Ђурић - Приштина се плаши снаге и јединства Срба

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је да се Приштина плаши снаге и јединства Срба и да то показују барикаде путева, којима је спријечен долазак Срба на митинг у Лепосавићу.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

Ђурић је рекао да јучерашње постављање барикада представља само један од симптома гушења права Срба, међу којима је настојање да се не спроводи дио бриселског споразума, који се односи на оснивање заједнице српских општина.

Он је навео да ће избори на Косову и Метохији бити организовани у сарадњи са ОЕБС-ом и да Срби треба да изађу на изборе у што је могуће већем броју и покажу снагу и јединство. "Сматрам да ће 2. април и на Косову и Метохији бити победа за целу Србију", рекао је Ђурић.

Ђурић каже да барикаде путева постављене широм Косова и Метохије представљају кршење основног права на слободно кретање. "То је била синхронизована активност. То није учињено без политичке воље елита у Приштини", истакао је Ђурић.

Он је поручио да више права за Србе на Косову и Метохији не значи мање права за било кога другог.

"Некоме се не свиђа то што Александар Вучић на Косову и Метохији може да окупи више људи на једном скупу у Лепосавићу, него што могу многи албански политички лидери. Зато су се уплашили и покушавали да спрече скуп", рекао је Ђурић за ТВ Прва.

Он је нагласио да то Србе неће застрашити, ни одвратити да изађу на изборе.

Присталице радикалног албанског покрета "Самоопредјељење" јуче су поставили барикаде и блокирали све путне правце које из српских средина воде према сјеверу Косова.

Извор: Срна