latinica  ћирилица
30/03/2017 |  17:37 | Аутор: РТРС

Сипа - Наставак оперативне акције "Лист два"

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ су у наставку оперативне акције кодног назива "Лист два" ухапсили шест лица и одузели око 1.845 килограма дувана.

У оквиру акције која је усмјерена против организованог криминала у вези са недозвољеним прометом акцизних производа саслушано је 10 лица, шест је ухапшено, од којих су четири лица задржана, која ће током дана бити предате Тужилаштву БиХ на даље поступање, саопштено је из Сипе.

У току истраге прикупљени су докази о постојању основа сумње да је организована криминална група, у периоду од око двије године, извршила недозвољен промет око 65 тона резаног дувана, који је Законом о акцизама у БиХ одређен као акцизни производ, и на тај начин оштетила буџет БиХ за око пет милиона КМ.

Током претреса на подручју Сарајева, Какња, Мостара и Широког Бријега пронађено је и привремено одузето 365 килограма дувана у листу, 1.025 килограма коријена листа дувана, 460 килограма ситно резаног дувана, дигиталне ваге, машина за мљевење коријена листа дувана, више мобилних телефона и СИМ картица, као и други предмети који могу послужити као доказ у документовању кривичних дјела за која се осумњичена лица терете.

Извор: Срна