latinica  ћирилица
21/04/2017 |  11:48 ⇒ 12:45 | Аутор: РТРС

Драмска секција добојске Гимназије путује на Фестивал драмског стваралаштва (ВИДЕО)

Драмска секција добојске Гимназије "Јован Дучић" путује на Фестивал средњошколског драмског стваралаштва у Коњицу са представом "Пипи",коју је режирала професорица Гордана Васић.
Добој - гимназијалци - Фото: РТРС
Добој - гимназијалциФото: РТРС

Новца за пут није било па су млади глумци одлучили да представу одиграју пред добојском публиком и тако обезбиједе дио потребног новца.

За превоз глумаца драмске секције и боравак два дана у Коњицу потребно је 650 КМ. Школа то не може да плати па су ученици да би ипак отпутовали на такмичење одиграли представу за своје суграђане, а приход од улазница искористиће за одлазак у Коњиц.

"Ми у ствари вјероватно нећемо добити новац који нам је потребан, али је превозник обећао као и сваке године да ће причекати да можда поновимо још једном играње па на тај начин платимо пут", рекла је професорица Гордана Васић.

Савремену причу о дјеци коју спутавају одрасли на њиховом путу маштовитости,ученици Гимназије припремали су уз много труда и одрицања. Представа је ушла међу 10 најбољих које ће бити одигране на фестивалу позоришта средњих школа.

"Па ми смо почели са припремом ове представе у септембру, око јануара прешли смо на сцену да вјежбамо покрете и изговор текста и надамо се да ће се свидјети нашој публици", истакао је ученик Никола Миличевић.

"Глумила сам и раније, ово је четврта година како глумим у драмској групи Гимназије Јован Дучић. Ово је највећа улога досад, било је мало другачије, али снашла сам се", нагласила је ученица Татјана Дујковић.

Добојска Гимназија већ 10 година учествује на фестивалу позоришта у Коњицу и скоро сваке године осваја неку од награда.