latinica  ћирилица
24/04/2017 |  17:19 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Османовић-Бо: Потписан Споразум о сарадњи у образовању

Министар цивилних послова БиХ Адил Османовић и кинески амбасадор у БиХ Чен Бо потписали су данас у Сарајеву Споразум о сарадњи у образовању између Министарства цивилних послова БиХ и Министарства образовања Кине за период 2016-2019. година.

Ово је први споразум о сарадњи у образовању БиХ и Кине који предвиђа подстицање активне образовне сарадње у оквиру међународних организација, јачање блиских веза између основних, средњих, стручних школа и високошколских установа, као и других образовних установа, саопштено је из Министарства цивилних послова БиХ.

Споразумом се подстиче организовање курсева језика и књижевности, те у ту сврху размјена наставника и стручњака и организовање семинара.

Османовић је на конференцији за новинаре након церемоније потписивања рекао да ће овај споразум допринијети унапређењу укупних односа Кине и БиХ, а посебно у образовању, те ће конкретно допринијети даљем развоју и јачању сарадње између установа надлежних за образовање.

Добри односи Кине и БиХ, који су се развијали посљедњих 20 година, потврђени су отварањем Конфучијевог института прошле године при Центру за Интердисциплинарне студије Универзитета у Сарајеву, као и оснивањем Катедре кинеског и енглеског језика на Филозофском факултету у Источном Сарајеву, гдје је уписана шеста генерација студената.

Извор: СРНА