latinica  ћирилица
28/04/2017 |  12:29 ⇒ 29/04/2017 | 07:45 | Аутор: РТРС

Јоловић добио пријетње: Завршићеш као Срђан Кнежевић! (ВИДЕО)

Милану Јоловићу Легенди, ратном команданту Вoјске Републике Српске и једном од организатора мирних протеста дрвопрерађивача на Сокоцу упућене су пријетње смрћу које је пријавио полицији.
Милан Јоловић Легенда - Фото: РТРС
Милан Јоловић ЛегендаФото: РТРС

Јоловић каже да је добио СМС поруку у којој му је поручено да ће завршити као Срђан Кнежевић и Жељко Марковић. У Полицији Источног Сарајева кажу да су отворили истрагу али да о особи или особама које су упутиле пријетње као и мотивима не могу да говоре.

"Поздравили су те Срђан Кнежевић и Жељко Марковић, завршићеш као и они", садржај је СМС порука коју је пензионисани пуковник ВРС и активни члан ОО СНСД-а у Сокоцу Милан Јоловић примио прије два дана. Пријетње смрћу озбиљно је схватио с обзиром на то да убиства некада челних људи ЦЈБ Српско Сарајево и бескомпромисних бораца против криминала до данас нису расвјетљена.

"Садржај ове поруке је резултат коментара једне групе људе по кафанама да сам се много осилио и да би могао завршити као Срђан Кнежевић. Тек сада сам поносан што сам подржао мирне протесте на Сокоцу. Тог дана сам био спреман погинути за правду и бољу Републику Српску", каже Милан Јоловић организатор мирних протеста дрвопрерађивача на Сокоцу.

"Полицијски службеници предузимају интезивне мјере на расвјетљавање овог догађаја, све мјере и радње проводе се под надзором тужиоца тако да нисам у могућности да говорим о детаљима", рекао је Предраг Ћајић замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево.

Ни Јоловић није хтио да открива ко му пријети смрћу очекујући да то утврде истражни органи. Ипак нема дилему да је пријетећа порука стигла од оних против којих су се претходни дана на протесте дигли дрвопрераћивачи.

"Порука мафији. Спреман сам на судбину Кнежевића и Марковића, као и оних 25.000 који су погинули од непријатељског метка јер и мафију сматрам непријатељом овог народа. Поручујем им, немају толико метака да побију све Легенде да би уништили ову државу", додао је Јоловић.

Јавна тајна је да Милан Јоловић био кључна личност која је окупила дрвопрерађиваче са Романије, различите страначке припадности да на протестима затраже праведнију расподјелу шумског богаства.

Током блокаде главне саобраћајнице управо је Јоловић у име дрвопрерађивача преговарао са ресорним министром и директором Шума али са званичницима Полиције који су ултимативно тражили обуставу блокаде.

"Полиција није пријетила већ је ставила захтјев организатору да се пут деблокира, након тих разговара су томе приступили и то се завршило без ремећења јавног реда и мира и кривичних пријава", каже и Предраг Ћајић замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево.

Из Удружења Част отаџбине поручују да Милан Јоловић Легенда није сам и да су праве патриоте спремне да бране Републику Срспку од мафије из сопственог народа.