latinica  ћирилица
05/05/2017 |  17:20 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Кабинет предсједика Српске - изванредни односи са руским медијима

Власт у Републици Српској већ годинама има изванредне односе са свим медијима из Русије и не води никакву дволичну политику како то, путем БН телевизије, покушава да пласира јавности Саша Савићевић, власник предузећа Спутњик консалтинг из Бањалуке, речено је у кабинету предсједика Републике Српске.
Палата Републике Српске - Фото: РТРС
Палата Републике СрпскеФото: РТРС

У кабинету предсједника Републике наводе да је Спутњик консалтинг Савићевићево приватно предузеће, те да није ријеч о руској информативној агенцији "Спутњик".

"Дезинформисањем јавности и изношењем лажи на рачун кабинета предсједника Републике и нашег односа према руским медијима, Савићевић, из само њему знаних разлога, измишља конфликт гдје га никада није било нити ће га бити. Због свега тога уредно смо обавијестили Амбасаду Руске Федерације у БиХ која је, како су нас обавијестили, већ предузела све мјере да се раскринка позадина пласирања лажи, односно, покушаја стварања конфликта на релацији кабинет предсједника Српске - руски медији", истакли су у кабинету предсједника Републике.

Раније данас огласила се и Љубинка Милинчић главни уредник руске агенције "Спутњик" у Србији која је рекла да је "Спутњик" медиј који је добродошао у Републици Српској и додала да су се институције у Републици Српској према овој агенцији понашале увијек професионално и пријатељски. 

На ову тему реаговала је и амбасада Русије у БиХ

- Данас је за све нас главна тема прослава Дана Велике Побједе 9. маја! Знамо да се у БиХ и Републици Срспкој већина сјећа тог датума. Парада Побједе на Црвеном тргу у Москви је важан догађај за нас, који традиционално чекају тв гледаоци овдје, рекао је потпарол Амбасаде Русије у БиХ Антон Соколов.

Што се тиче ситуације око компаније "Спутник Консалтинг" из Бањалуке, предлажемо да се вратимо овом питању касније, додао је Соколов и нагласио да је сада важно да се обезбиједи емитовање Параде на локалној телевизији која има максимални број гледаоца, а то јесте РТРС.

Извор: РТРС/Срна