latinica  ћирилица
24/05/2017 |  19:40 ⇒ 22:39 | Аутор: РТРС

Добој фјучерс- Први носилац лако до наредног кола (ВИДЕО)

На тениском фјучерс турниру у Добоју данас на програму мечеви првог кола. Први носилац Љубомир Челебић обезбиједио је наредну рунду такмичења.
Добој - турнир - Фото: РТРС
Добој - турнирФото: РТРС

Први носилац добојског фјучерса Љубомир Челебић из Црне Горе без проблема је прошао у друго коло након што је надиграо Американца Пирса Арона резултатом 6:3, 6:3.

У друго коло прошао је и Италијан Орнаго Фабрицио који је био бољи од Дарка Јандрића из Србије резултатом 6:3, 6:1, а Томислав Јотовски из Македоније елиминисао је Мислава Бошњака из Аустралије са 6:4, 6:2.

У дуелима играча из Србије и Хрватске 2:0 за српске представнике.

Горан Марковић са 6:2, 6:3 био је бољи од Фране Нинчевића, а Дејан Катић побиједио Рока Савина са 6:3, 6:1. Нино Сердарушић се побринуо да Хрватска има представника у другом колу, након што је са 6:4, 6:3 савладао Словенца Мика Урбанија.

- Ово ми је трећа година да учествујем на овом турниру, а сваке године је све боље и боље. Надам се да ћу ове године у синглу до краја стићи - рекао је Сердарушић.

Добојлије су ове године успјеле да организују турнир упркос повећању наградног фонда са 10 на 15 хиљада долара. На томе се неће стати.

- ИТФ жели да од 2019. смањи број играча на професионалној ранг листи, тако да ће од 1.1.2019 имати на АТП листи 750 играча а ови момци ће играти турнире за мањи број бодова који ће бити прелазни бодови ка АТП бодовима - каже Владимир Ерг, супервизор.

На теренима Тениског клуба Добој сутра су на распореду мечеви другог и преостали мечеви првог кола.