latinica  ћирилица
25/05/2017 |  09:01 | Аутор: РТРС

Македонија- Влада почетком идуће седмице

Зоран Заев мандатар за састав нове македонске Владе најавио је да ће почетком наредне седмице бити формирана нова Влада Македоније.
Скопље - Фото: РТРС
СкопљеФото: РТРС

- Са свим странкама, осим са покретом Беса, веома смо близу договора о кадровима и ресорима. Покушаћемо да до краја седмице доставимо приједлог Собрању - изјавио је Заев синоћ у Бриселу, гдје је присуствовао неформалној вечери коју је организовала шефица ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини.

Заев је навео да је са Могеринијевом разговарао о регионалним пројектима, о подршци инфраструктурним пројектима и о јачању сарадње, преносе македонски медији.

- Прижељкујем да у 2018. години добијемо датум за почетак преговора за приступање ЕУ - рекао је Заев, који је и лидер СДСМ.

У Македонији су пријевремени парламентарни избори одржани 11. децембра прошле године.

Предсједник Македоније Ђорђе Иванов мандат Заеву дао је 17. маја и он има законску обавезу да до 6. јуна понуди састав и програм Владе.

Нову владу ће формирати СДСМ и три од четири парламентарне странке Албанаца – Демокраска унија за интеграцију, покрет Беса и Алијанса за Албанце.

Опозицију ће чинити посланици ВМРО-ДПМНЕ и Демократске партије Албанаца.

Извор: СРНА