latinica  ћирилица
26/05/2017 |  10:21 | Аутор: РТРС

Хамза Лабиди отпутовао у Сирију

Хамза Лабиди из Завидовића, за којим је Интерпол расписао потјерницу, налази се у Сирији код очуха Емира Алишића /47/, који је тамо отишао 2013. године, пише "Глас Српске".
Хамза Лабиди (фото:jutarnji.hr) -
Хамза Лабиди (фото:jutarnji.hr)

Алишић је једно вријеме прије одласка у Сирију био настањен у селу Ошве код Маглаја, а у сиријски џихад отишао је 1. августа 2013. године преко Сарајева и Истанбула.

Извор "Гласа" навео је да се Алишић у септембру 2013. године вратио у БиХ, те се истом рутом вратио у Сирију 13. децембра те године и тада је повео и супругу и деветоро дјеце Амира Џинића, који је у августу са њим отпутовао у Сирију.

У Сирији су од 13. јуна 2014. године и Алишићева шеријатски вјенчана супруга Саџида Буљубашић /45/ и њихово четоворо малољетне дјеце и Хамза Лабиди, који је син Буљубашићеве из претходног брака.

Буљубашићева је, осим са његовог оца, Тунишанина Ридху Лабидија, који је био припадник одреда "Ел муџахедин", била удата и за вехабијског вођу Јусуфа Барчића, који је погинуо прије неколико година, пише "Глас".

Правосуђе БиХ тражи Хамзу Лабидија због кривичног дјела формирање или придруживање страним паравојним или полицијским формацијама.

Његов отац спомиње се у кривичном поступку који Суд БиХ води против команданта Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиба Махмуљина.

Извор: Срна