latinica  ћирилица
26/05/2017 |  13:36 ⇒ 13:51 | Аутор: РТРС

Звиздић и Зингхамер o провођењу Реформске агенде

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић упознао је данас потпредсједника Бундестага Јоханеса Зингхамера о оствареном напретку у процесу европских интеграција и провођењу Реформске агенде у БиХ.
Састанак Звиздић - Зинхамер - Фото: СРНА
Састанак Звиздић - ЗинхамерФото: СРНА

Прави пут за стабилност и просперитет БиХ, те побољшање животног стандарда њених грађана су, каже Звиздић, интеграције у ЕУ, даље провођење Реформске агенде, активирање Акционог плана за чланство у НАТО /МАП/, владавина права, јачање добросусједских односа и регионалне сарадње, уз борбу против тероризма и корупције.

Звиздић је током састанка у Сарајеву захвалио Зингхамеру на досадашњој њемачкој помоћи и посвећености реформским процесима у БиХ и истакао важност наставка подршке реформама у БиХ, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Зингхамер је истакао да Бундестаг осјећа посебну повезаност са БиХ и да с великим интересовањем прати ситуацију у овој земљи, те да Њемачка препознаје изузетно добре резултате које је Савјет министара БиХ у протеклој години остварио у процесу европских интеграција и стварању бољег економског амбијента.

Напомињући да Њемачка и даље остаје опредијељена за пружање подршке БиХ на европском путу, он је позвао власти у БиХ да истрају у реформама које воде јачању економије, стварању бољег пословног амбијента, унапређењу владавине права, заштити грађанских и права мањина, борби против тероризма и корупције.

Сусрету Звиздића и Зингхамера присуствовала је њемачки амбасадор у БиХ Кристијана Хоман.

Извор: Срна