latinica  ћирилица
26/05/2017 |  19:11 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

Уочи Изборне скупштине СДС; Најзанимљивије у Изборној јединици 1 (ВИДЕО)

Уочи изборне скупштине СДС-а, у овој странци ситуација се додатно подгријава. Занимљиво ће бити у Изборној јединици 1. Списак кандидата је спреман, а након дужег времена, Борислав Бојић добио је конкурента за позицију потпредсједника странке - начелника Костајнице, Драгу Бундала.
СДС - Фото: РТРС
СДСФото: РТРС

Уочи СДС-ових избора у изборној јединици 1 – турбулентно.

На црту Бориславу Бојићу, дугогодишњем потпредсједнику странке из ове јединице, излази начелник општине Костајница, Драго Бундало.

Тако је одлучио костајнички општински одбор СДС-а, из којег поручују – дошло је вријеме за промјене, а Бундало је човјек који иза себе има озбиљне резултате.

- Имамо све аргументе на нашој страни. Ми смо једина општина у овој изборној јединици гдје СДС има свог начелника, имали смо изборни пораст, подмладили смо општински одбор, сматрамо да је вријеме да се промијени нешто на регионалном нивоу. Тако да ћемо кандидовати господина Будала за потпредсједника странке, каже Владимир Ћопић, предсједник ОО СДС-а Костајница.

Након дужег времена, позиција Борислава Бојића по свему судећи је пољуљана. За сада, његову кандидатуру званично је подржао само приједорски градски одбор СДС-а.

- Сви ми овдје ћемо предложити у име Приједора госдподина Борислава Бојића. А даље, исто је право у цијелој изборној јединици 1 да други кадрови предложе нека друга имена, нагласио је Милан Тубин, предсједник ГО СДС Приједор.

Борислав Бојић противкандидате не жели да коментарише. На питање да ли је тачно да у СДС-у постоји више струја, између осталог и једна која подржава његову кандидатуру, Бојић одговара – пред изборе, унутарстраначка борба је уобичајена.

- Постоји та унутарстраначка борба која је потпуно нормална и логична и то тако треба и посматрати. Кад се то заврши биће потпуно јасно ко су легитимни представници странке, истакао је Бојић.

Из осталих одбора у овој изборној јединици поручују да ће о кандидатури расправљати након консултација, али тек послије Централне изборне скупштине за бирање чланова Главног одбора странке.

Такође, не одбацују могућност предлагања својих кандидата за потпредсједнике.

- Ми ћемо се водити искључиво интересима базе а то је изборна једница 1. Наравно, и ако буде наш кандидат испред ОО ми ћемо понудити одређена рјешења, каже Младен Шумар,п редсједник ОО СДС Нови Град.

Уочи унутарстраначких избора, у СДС су се искристалисале три струје, које ће се борити за предност у одлучивању и доношењу кључних одлука.

Чија струја и чији кандидат ће бити први човјек Изборне јединице 1 биће познато ускоро.