latinica  ћирилица
28/05/2017 |  11:11 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Хамнеи: Руководство у Ријаду суочава се са падом

Ирански врховни лидер ајатолах Али Хамнеи изјавио је данас да се руководство Саудијске Арабије суочава са "сигурним падом" јер су стали уз САД.
Ирански врховни вјерски вођа ајатолах Али Хамнеи - Фото: AFP
Ирански врховни вјерски вођа ајатолах Али ХамнеиФото: AFP

- Саудијски лидери кукавички дјелују према непријатељима ислама док се сасвим супротно понашају према муслиманима у Бахреину и Јемену. Суочиће се са сигурним падом - рекао је Хамнеи на вјерском скупу.

Хамнеи је навео да "невјерничка" Америка Саудијску Арабију користи као краву музару.

- Све указује да Саудијци вјерују у Куран, али у реалности они дјелују супротно. Блиски су са невјерницима и нуде непријатељу новац који би требало искористити за побољшање стандарда сопственог народа - каже ајатолах.

Према његовим ријечима, ту нема никакве блискости, и да их, како су Американци већ рекли, само користе за новац попут краве музаре коју ће на крају заклати.

Иран и остале државе Персијског залива подржавају различите стране у сукобима у Сирији и Јемену, те немирима у Бахреину.

Односи су додатно погоршани након посјете америчког предсједника Доналда Трампа Саудијској Арабији када је он оптужио Техеран да подржава тероризам на Блиском истоку.

Иран негира оптужбе и наводи да је Саудијска Арабија извор финансија исламистичких милитана.

Извор: СРНА