latinica  ћирилица
30/05/2017 |  17:22 | Аутор: РТРС

Бешлић тврди - Концерт Томпсона неће бити забрањен

Концерт хрватског пјевача Марка Перковића Томпсона, који је најављен за 8. јуни на скупу подршке шесторици челника Херцег-Босне који чекају другостепену пресуду у Хагу, неће бити забрањен, изјавио је данас градоначелник Мостара Љубо Бешлић.

Концерт под називом "Подршка хашким узницима" на градском стадиону под Бијелим бријегом 8. јуна, организује удружење "Хрватско срце наде" из Мостара под покровитељством Хрватског народног сабора .

"До јутрос Град Мостар није добио никакав захтјев за било какву забрану. Колико знам Томпсон је и раније наступао у Мостару и није било никаквих проблема. Колико знам, нема никаквих судских забрана у БиХ, тако да нема ниједан правно ваљан разлог за неодржавање концерта", рекао је Бешлић новинарима.

Он је додао да је Мостар град који показује ширину и да жели да функционише у миру и реду, те позвао грађане да се суздрже од било каквих негативних конотација.

"У Мостар се увијек из неких других разлога гура проблем, а најчешће се из Сарајева жели гурнути искра. Неко је за, неко је против, а ја апелујем да суграђани сачувају сигурност и стабилност у Мостару", поручио је Бешлић.

Више странака међу којима СДП, ДФ, Наша странка, као и СДА те Вијеће конгреса бошњачких интелектуалаца, затражило је забрану скупа подршке и концерта.

Градски одбор СДП-а затражио је од градоначелника да забрани скуп и концерт, најављујући да ће у противном организовати контра-скуп.

Наша странка позвала је члана Предсједништва БиХ и Хрватског народног сабора /ХНС/ Драгана Човића да иницира отказивање концерта подршке хашким осуђеницима на стадиону под Бијелим бријегом у Мостару.

Извор: Српка