latinica  ћирилица
30/05/2017 |  17:58 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Изетбеговић-Вигемарк: Покушати опет са доношењем закона о акцизама

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк истакао је данас у Сарајеву током сусрета са чланом Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем да је неопходно покушати опет са доношењем закона о акцизама на гориво, јер је уз њихово доношење уско везано унапређење инфраструктуре, али и даљи ток реформи.
Изетбеговић и Вигемарк - Фото: РТРС
Изетбеговић и ВигемаркФото: РТРС

Вигемар и Изетбеговић сматрају да је неопходно јавности објаснити корист од акциза и пратећег пакета повољних кредита за инфраструктурне пројекте у БиХ.

Теме разговора Изетбеговића и Вигемарка биле су и актуелности у процесу интеграције и реформи на путу БиХ према чланству у ЕУ, а било је ријечи и о модалитетима операционализације механизма координације за ЕУ интеграције.

У саопштењу из Предсједништва БиХ наводи се да је Изетбеговић током сусрета нагласио да је потребно интензивирати реформе с циљем убрзавања развоја и интеграционих процеса.

Саговорници су се сагласили да је битно покренути рад у свим групама унутар механизма координације, а евентуалне недостатке и несугласице рјешавати у ходу.

Шеф Делегације ЕУ је информисао Изетбеговића о значају пројекта обнове луке Брчко кредитом ЕБРД-а, у оквиру Агенде повезаности за западни Балкан, која ће бити разматрана на Самиту у Трсту 12. јула.

Извор: Срна