latinica  ћирилица
20/07/2017 |  08:10 | Аутор: РТРС

Ухапшен Александар Вучић

Александар Вучић (26), који је избјегао хапшење у великој полицијској акцији "Типер", а којом је у новембру прошле године расвијетљена серија пљачки почињених углавном у Бањалуци, ухапшен је у Сомбору.
Полиција ухапсила 36 особа (Фото: mup.gov.rs) -
Полиција ухапсила 36 особа (Фото: mup.gov.rs)

Вучић је ухваћен с лажним хрватским документима након чега је је установљено да је за њим расписана потјерница Окружног суда у Бањалуци за организовани криминал. За сада није познато да ли ће он бити изручен овдашњем правосуђу, пошто има држављанство Србије. У Окружном суду у Бањалуци кажу да су обавијештени о његовом хапшењу.

У акцији "Типер", изведеној у новембру прошле године, ухапшени су осумњичени за пљачку Павловић банке у Бијељини, два објекта трговачког ланца "Мој маркет" у Бањалуци, власника Месне индустрије "ДимДим" те још пет продавница. Прије неколико дана објављено је да су Јовица Грујић (24) и Жељко Грубор (25), који су ухапшени у тој акцији, осуђени у бањалучком Окружном суду на укупно четири године и девет мјесеци затвора.

Према оптужници Републичког јавног тужилаштва, њих двојица те још неколико лица били су чланови организоване групе која је пљачкама "зарадила" више од пола милиона марака. Банди је, како га терете, припадао и Александар Вучић. Група је дјеловала на подручју Бањалуке и Бијељине од октобра 2014. до августа 2016. године.

Извор: Независне новине