latinica  ћирилица
21/07/2017 |  15:44 ⇒ 16:22 | Аутор: РТРС

Решић: Подршка јединственом сусрету једриличара

Манифестација "12. Бланик куп 2017" биће одржана 26. августа на Аеродрому Урије у Приједору, а и ове године се очекује учешће око 30 пилота једриличара из Аустралије, Пољске, Аустрије, Македоније, Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе и БиХ.
Сједница Организационог одбора манифестације "12. Бланик куп 2017" - Фото: СРНА
Сједница Организационог одбора манифестације "12. Бланик куп 2017"Фото: СРНА

Сједници Организационог одбора данас је, као потпредсједник, присуствовала министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, која је рекла да је ово осма година заредом да Министарство подржава ову јединствену манифестацију и у БиХ.

"Ми то морамо његовати и подржати ове људе да би се традиција наставила. Ту смо да подржимо све што Приједор или било која друга локална заједница у Републици Српској организује", истакла је Решићева.

Предсједник Организационог одбора купа Миленко Ђаковић рекао је да су на састанку евидентирана сва организациона и безбједносна питања и услови које треба испунити.

"Акценат смо ставили на безбједност такмичара, а онда и свих учесника, поготово што ће бити одржано и вече забаве, тако да нас на том пољу ништа не смије изненадити", навео је Ђаковић.

Директор купа Милан Марковић рекао је да ће ове године први пут учествовати колеге из Словеније са моделима једрилица, што ће употпунити комплетан доживљај.

Организатор купа је Аеро клуб "Приједор", а покровитељи Министарство управе и локалне самоуправе, Министарство саобраћаја и веза, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и град Приједор.

Ријеч о такмичењу пилота, једином у БиХ, у прецизном слијетању на двосједној вишенамјенски опремљеној једрилици "бланик Л-13" која се користи за обуку, тренажу, те спортско и акробатско летење.

Ивор: Срна