latinica  ћирилица
21/07/2017 |  19:46 ⇒ 20:56 | Аутор: РТРС

Сутра почиње нова сезона у Премијер лиги БиХ (ВИДЕО)

Послије скоро два мјесеца паузе, сутра почиње нова сезона Премијер лиге БиХ. Формат такмичења је исти као и прошле године, наступиће 12 клубова, од којих су три из Републике Српске, Радник, Крупа и бањалучки Борац. Послије 22 кола, првих шест клубова на табели учествује у Лиги за првака, а преосталих шест у Лиги за опстанак.
Премијер лига БиХ - Фото: илустрација
Премијер лига БиХФото: илустрација

У предстојећој сезони Република Српска ће имати три представника. Крупа и Радник се састају већу првом колу у Бијељини, а оба тима желе да успјешно стартују.

Радник је направио доста промјена у играчком кадру, док је Крупа задржала већину играча који су одлично одиграли прошлу, за њих дебитантску сезону. Дуел Радник-Крупа на програму је у 17 часова.

У премијерлигашко друштво се враћа бањалучки Борац. У клубу истичу да су припреме успјешно обављене, да је екипа комплетирана на вријеме, те да се на старту сезоне желе три бода против Челика. Утакмица у Бањалуци се игра у недјељу од 19 часова и 30 минута.

У дербију првог кола снаге ће одмјерити Сарајево и Зрињски, а коло ће бити комплетирано у понедјељак утакмицом између Жељезничара и Гошка.

Опширније погледате у прилогу.