latinica  ћирилица
24/07/2017 |  13:01 | Аутор: РТРС

Поново оборен извјештај Савјета министара

Комисија за спољну трговину и царине Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ данас по други пут није подржала Извјештај о раду Савјета министара БиХ за прошлу годину који се односи на рад Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, те агенција које дјелују при овом министарству.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Чланови комисије су сагласни да је методологија извјештаја коју је донио Савјет министара БиХ, а која је са европским стандардима, непрегледна, те једногласно донијели закључак да се сугерише овом дому да извјештај мора бити везан за програм рада.

Никола Шпирић, члан Комисије рекао је да Савјету министара треба сугерисати да се одустане од ове форме извјештавања, јер је непрегледна, а прави проблем и Министарству спољне трговине и економских односа, а и парламенту.

Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа БиХ рекао је да ни за њега није прихватљива ова методологија извјештаја, те додао да би можда уводни и завршни дио извјештаја требао да буде у текстуалном облику, како би био разумљивији.

Извор: Независне новине