latinica  ћирилица
24/08/2017 |  15:59 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Мићић најавио раскид уговора о куповини скупоцијеног аутомобила (ВИДЕО)

Одоварајаући на оптужбе о најављеној куповини скупоцијеног службеног аутомобила, градоначелник Бијељине Мићо Мићић најавио је да ће покушати да раскине уговор о куповини.
Мићо Мићић - Фото: СРНА
Мићо МићићФото: СРНА

Мићић је рекао да ауто не вриједи 125 него 106 хиљада КМ и да је то први аутомобил који намјерава купити за потребе кабинета, након свих година мандата на челу града Бијељина.

О критикама да се буџет не пуни планираном динамиком и да је у дефициту, Мићић поручује да је буџет стабилан и да су у Бијељини у току велики пројекти, као што су канализација и гасификација, те да се средства на вријеме исплаћују буџетским корисницима. Грађани Бијељине који имају болесну дјецу сматрају да куповина скупоцијених аутомобила никоме не иде на част.
Нови аутомобил је потреба, а не луксуз, поручује градоначелник Бијељине Мићо Мићић. Каже да први пут тражи куповину новог аутомобила и да се тренутно вози у теренском возилу.

- Наравно да мени није проблем да се возим у мањем ауту, али с обзиром да су претходна два аута од прије 11 или 15 година били аудији, ми смо сматрали да је то нормално. И није 125 него 106 хиљада марака, каже Мићић.

 

Ако питате најугроженије становнике Бијељине - њима је свака марка важна. Кажу да је срамота да се смањује и укида помоћ најугроженијим категоријама становништва, субвенције за стара лица и пензионере, не плаћају доприноси за запослене у општинским предузећима, а да има новца за функционерску лимузину.

Градски одбор СНСД-а јуче је позвао градоначелника Мићића да поништи уговор о куповини аудија, а Удружење "Рестарт", које је почело с потписивањем петиције за ограничавање буџета за набавку аутумобила у Влади Српске Мићићу су, преко друштвених мрежа, поручили да уколико не повуче одлуку о куповини скупоцјеног аутомобила, може очекивати протест испред своје канцеларије.

- То што је ауто скуп , слажем се да је скуп, ја ћу покушати да раскинем тај уговор, да не купим тај ауто, поручио је градоначелник Бијељине.

Мићић је демантовао гласине да му је син запослен у градској управи и да отвара луксузни ресторан у центру Бијељине.