latinica  ћирилица
24/08/2017 |  16:19 ⇒ 25/08/2017 | 10:09 | Аутор: РТРС

Случај изгриженог дјетета у бањалучком вртићу шокирао родитеље (ВИДЕО)

Мирослав Сараџић, отац тринаестомјесечне бебе која је јуче изуједана у бањалуком вртићу каже, да је о инциденту обавијештена његова супруга, којој је речено да треба да дође у вртић.
Изгрижено дијете - Фото: РТРС
Изгрижено дијетеФото: РТРС

На питање шта се десило, Мирослав је од васпитачице, каже, добио одговор да постоји проблем са два дјечака који су непослушни и агресивни и да се све одиграло у пар тренутака. У вртићу су их, каже, увјеравали да није ријеч ни о чему страшном и неуобичајном.

- Када сам видио дијете нисам могао да вјерујем који је стадијум повреда био. Леђа су била сва изуједана, повреде на леђима смо тек касиније примијетили, изгрижено, крв, у шоку сам био, прича отац дјетета.

Полицији се каже обратио одмах по изласку из вртића, а дијете је одвео у болницу, гдје је урађено низ специјалистичких љекарских прегледа. Стање дјевојчице је стабилно, али ће у болници због додатних претрага, остати још данас. Ово наглашава није први пут да се овако нешто, само у мањој мјери, десило његовом дјетету.

- Прије мјесец дана десило се овако нешто само не оволико исто је имала угризе по леђима и по рукама, додаје Сараџић.

Грађани затечени, кажу потребно је провести детаљну истрагу о томе шта се догодило, али и пооштрити контроле при запошљавању васпитача у вртићима.

Градоначелник Игор Радојичић од директорице Центра за предшколско васпитање и образовање затражио је утврђивање одговорности.

- Оно што сам затражио, а и што је она сама већ покренула је да се утврде комплетне околности догађаја и помогне дјетет, да се види само стање дјетета и да ли постоји одговорност додатних лица поред оних који су сами учествовали у нападу, поиручио је Радојичић.

Огорчени родитљи повријеђене дјевојчице потврдили су да су их контактирали из Центра за предшколско васпитање и образовање, али нису имали увид у стварно стање и озбиљност повреда. О томе да ли ће тужити вртић, кажу још нису одлучили јер им је тренутно најважније здравље њиховог дјетета.

Тема емисије "Српска данас" била је - Ко је одговоран за случај изгриженог дјетета у бањалучком вртићу? Опширније у прилогу: