latinica  ћирилица
17/09/2017 |  11:36 ⇒ 22:33 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Опозиција прекршила Пословник о раду, а не владајућа већина

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да је опозиција на посљедњој сједници парламента прекршила Пословник о раду физички ометајући одржавање сједнице, а никако владајућа већина, те да не очекује даљу блокаду Скупштине.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Пословник су кршили опозиционари, којима је изречена мјера да не могу присуствовати 21. редовној сједници, јер су физички ометали њено одржавање", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци коментаришући најаву опозиције да ће се жалити Уставном суду због одлука усвојених на тој сједници.

Он сматра да се опозицији не може оспорити право да се жале, али да не види сврху позивања на Уставни суд Републике Српске.

"Ми можемо да бранимо позицију Пословника о раду Народне скупштине", додао је Чубриловић.

Он је навео да не очекује блокаду Народне скупштине у којој, истиче, руководство ове институције није неуставно дјеловало.

"Према Пословнику о раду није било да се физички блокира рад. Све је јасно и прецизно дефинисано овим скупштинским актом", закључио је предсједник Народне скупштине Репиблике Сроске.

Недељко Чубриловић данас је у својству предсједника Градског одбора ДНС-а Бањалука, уручио чланске картице новим члановима који су у протеклих неколико мјесеци приступили странци.

Поручио је да ДНС, као партија, јача из године у годину, а да су нови чланови углавном млађи људи који до сада нису били ангажовани ни у једној политичкој партији.