latinica  ћирилица
17/09/2017 |  14:51 ⇒ 14:58 | Аутор: РТРС

Црнадак: Десиће се "сценарио Републике Српске, а не македонски"

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак тврди да ће се догодити "сценарио Републике Српске, а не македонски", како би садашња владајућа већина отишла и Српска коначно добила поштену и честиту власт.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

- Не знам на шта мисле предсједник Репбулике Српске Милорад Додик, премијер Српске Жељка Цвијановић и сви из владајуће већине када помињу "македонски сценарио". У Македонији је нереде изазвала владајућа структура и зашто оваквим сценариом плаше грађане - рекао је Црнадак новинарима у Бањалуци.

Говорећи о најави опозиције да ће се жалити Уставном суду Републике Српске због одлука усвојених на посљедњој сједници Народне скупштине, Црнадак тврди да је правосуђе у Српској под потпуном контролом СНСД-а.

- У том смислу је веома тешко имати нека очекивања, али ћемо урадити што је до нас. У Народној скупштини Републике Српске било је видљиво силеџијство, а ниједна власт се на тај начин није одржала - каже Црнадак.

Коментаришући Додикову изјаву да су Српска и Србија једно, Црнадак је оцијенио да је срце свих који живе у Српској дијелом и у Србији.

- Међутим, Додик годинама оваквим изјавама манипулише народом. Питам га шта је са референдумом о независности који је обећао 2006. године? - рекао је Црнадак.

У Бањалуци је данас одржана сједница Градског одбора ПДП-а, а за потпредсједнике одбора изабрани су Драшко Станивуковић и Јелена Тривић.

Црнадак, који је и предсједник Градског одбора ПДП-а, нагласио је да је изабрано Предсједништво Градског одбора и Програмско-политички одбор ПДП-а, те да је овим окончана консолидација ПДП-а у Бањалуци.

Станивуковић и Тривићева кажу да ће се ПДП борити за добробит грађана, право и боље друштво.

Извор: СРНА