latinica  ћирилица
17/09/2017 |  15:13 ⇒ 21:09 | Аутор: РТРС

Јако невријеме у Србији, нестао мушкарац (ВИДЕО)

Јак олујни вјетар праћен кишом за само десетак минута захватио је Шабац, Нови Сад, Руму и Сремску Митровицу. Невријеме са кишом погодило је и Београд.
Невријеме у Србији - Фото: Facebook
Невријеме у СрбијиФото: Facebook

Током невремена у Београду повријеђено је неколико људи, али без тежих посљедица, речено је агенцији Бета у Хитној помоћи.

Љекарске екипе интервенисале су у Борчи, Новом Београду и Земуну.

У Борчи је повријеђен дјечак од пет година коме је пала грана на главу. Превезен је у Ургентни центар и његово стање је стабилно.

Љекари Хитне помоћи примили су и позив због повреде главе коју је други становник Борче задобио када га је усљед јаког вјетра ударио прозор.

У Улици трешњин цвет у Новом Београду једна особа је повријеђена када јој је капија пала на леђа, а у Земуну је љекарска помоћ била потребна становнику на кога је пала грана.

Јак вјетар превртао је контејнера на наплатној рампи у Врчину, а на Новом Београду је чупао дрвеће, преносе медији.

Око 14 часова у Новом Саду и Београду дувао је вјетар од преко 100 километара на час, а у Шапцу и Зрењанину вјетар је носио кровове са зграда.

Током олује која је погодила Београд је код Лида на Дунаву нестао мушкарац који се налазио у чамцу, а за њим се и даље трага, речено је Танјугу у Бироу за комуникације Министарства унутрашњих послова Србије.

Несрећа се догодила око 14.20 часова. Ријечна полиција налази се на терену и активно трага за мушкарцем. Како је речено, засад није лоциран ни чамац.

Саобраћај се на београдском аеродрому, послије краткотрајног невремена, нормално одвија, а један лет је преусмјерен и авион је слетио на аеродром у Софији.

Због лоших временских прилика неки авиони чекали су дозволу да слете, саопштено је раније.

Јак олујни вјетар који је захватио регион Шапца око 13.30 нанио је штете пољопривредним усјевима и стамбеним објектима, а четвороспратна зграда у непосредној околини аутобуске станице у центру града је у једном минуту остала без крова,.

Дио Шапца остао је без струје.

У селима у равничарском дијелу Мачве вјетар је носио цијеле конструкције кровова а у самом граду је поломљено више стабала.

У овом тренутку није познато да ли је било повријеђених и колика је материјална штета,

Извор: Б92