latinica  ћирилица
19/09/2017 |  09:51 ⇒ 20/09/2017 | 08:02 | Аутор: РТРС

Акција "Петрићевац" - РТРС сазнаје имена ухапшених из нарко групе (ФОТО/ВИДЕО)

У акцији коју Управа МУП-а Републике Српске за организовани и тешки криминалитет реализује у сарадњи са Полицијском управом Бањалука до сада су извршени претреси на 31 локацији и ухапшено 28 лица која се доводе у везу са кривичним дјелом недозвољена производња и промет опојних дрога, рекла је Срни портпарол МУП-а Српске Мирна Миљановић.
Петрићевац - докази - Фото: РТРС
Петрићевац - доказиФото: РТРС

У Бањалуци су ухапшени Ћутковић Огњен, Петковић Жељко, Палачковић Бојан, Немања Дрљача, Чајић Дејан, Слишко Иван, Чупељић Саша, Савић Вања, Бајић Милан, Далибор Ћутковић, Марко Лазендић, Стефановић Жељко, Вукелић Далибор, Милетић Ненад, Туцкешић Милан, Ороз Гојко, Прерад Милијан, Савановић  Саво, Смиљичић Дубравко, Мајкић Ђорђе, Радановић Милош, Ољача Слободан, Благојевић Дејан, Радановић Радован и Врањеш Филип.

 У Дубици су ухапшени: Пралица Александар и Пралица Канурић Бењамин.

У Мркоњић Граду је ухапшен Гојко Дакић.

"Претреси у оквиру акције кодног назива `Петрићевац` извршени су на 29 локација на подручју града Бањалука, једној локацији на подручју Мркоњић Града и једној локацији на подручју Козарске Дубице", навела је Миљановићева.

Она је рекла да се акција на сузбијању злоупотребе опојних дрога реализује под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Акција хапшења "Петрићевац"          (Фото:РТРС)

У акцији МУП-а Српске "Петрићевац", усмјереној против нарко-дилера, пронађени су кокаин, марихуана и оружје.

Како је рекао Драган Лукач, први човјек МУП-а Српске, акција је припремана од марта, а усмјерена је против организоване криминалне групе.

Начелник Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а  Дарко Илић потврдио  да је од 28 ухапшених, њих 22 од раније није познато полицији као и да су наркотике продавали на подручју Бањалуке, Прњавора, Мркоњић Града и Козарске Дубице.

 Извор: РТРС/Агенције

Акција "Петрићевац" - Ухапшена организована нарко група
Фото: РТРС

Акција "Петрићевац" - Ухапшена организована нарко група
Фото: РТРС