latinica  ћирилица
19/09/2017 |  11:12 ⇒ 21/02/2019 | 18:30 | Аутор: РТРС

Мектић тврди да не познаје" Црног лабуда" - Дукменић тврди да су пријатељи

Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић тврди да не познаје ратног команданта чете Војне полиције у озлоглашеној јединици такозване Армије БиХ "Црни лабудови" Зејду Дукменића и да се с њим у фитнес центру "Терме" на Илиџи, како каже, случајно фотографисао, док Дукменић каже да су пријатељи, преноси "Глас Српске".
Мектић и Дукменић у теретани, (фото: facebook.com) -
Мектић и Дукменић у теретани, (фото: facebook.com)

"То је фотографисано у фитнес центру 'Терме' на Илиџи у који идем десет година. То није његов фитнес клуб, а камоли да ми је он тренер. Баш ми није дјеловао као способан, дебео је и незграпан. Тог човјека сам видио тај дан први и задњи пут. Пришао ми је и питао можемо ли се фотографисати", тврди Мектић.

Лист наводи да је Дукменић током рата био и командант кампа за обуку у Добрињу код Високог за који постоје тврдње да су у њему обучавани исламски терористи.

Исти извор додаје да Мектић редовно одлази у фитнес центар у илиџанском хотелу "Терме", а поједини медији тврде да је Дукменић, који је власник и главни инструктор у теквондо академији, његов лични тренер

Дукменић је изјавио да је пријатељ са Мектићем, те да га сматра отвореном и искреном особом.

"С Мектићем сам се фотографисао мојим мобилним телефоном у мом фитнес центру, одакле се и познајемо. Немамо никакве пословне аранжмане, осим тога што смо дугогодишњи спортисти", рекао је Дукменић, преноси "Глас Српске".

Он је додао да "Мектића види као вриједног човјека који жели добробит БиХ и који се бори против друштвених аномалија попут криминала".

Дукменић је одбацио тврдње да је повезан са ратним злочинима, истичући да би неко за 20 година покренуо истрагу против њега да су те тврдње тачне.

"У току рата сам био на командним позицијама, али је све транспарентно. Текстови против мене су објављени када сам био пројект менаџер фирме која гради мини - хидроцентрале", рекао је Дукменић и потврдио да му је раније било име Жељко и да је на ислам прешао 1990. године.

"Глас Српске" подсјећа да иако постоје докази да су припадници "Црних лабудова" током рата извршили бројне ратне злочине над српским и хрватским цивилима, скоро нико од њих није одговарао зато што је та јединица имала посебан статус у оквиру такозване Армије БиХ и директно подређена тадашњем предсједнику СДА Алији Изетбеговићу, као и због познате опструкције и селективности у раду правосудних органа.

Дукменић је био тјелохранитељ Алије Изетбеговића, а и данас је тјелохранитељ породице Изетбеговић.

Медији у Србији извјештавали су да је напад на тадашњег премијера, а садашњег предсједника Србије Александра Вучића 11. јула 2015. године у Поточарима организовало удружење бораца "Црби лабудови" уз подршку и помоћ структура у БиХ.

Извор: Срна