latinica  ћирилица
19/09/2017 |  11:58 | Аутор: РТРС

Грабовац: Именовање Машовића у Колегијум директора-политичко

Предсједник Републичког одбора породица заробљених бораца и несталих цивила Марко Грабовац изјавио је да иза именовања Амора Машовића за члана Колегијума директора Института за нестала лица БиХ стоји политика, док одговорност за то сноси Савјет министара.
Марко Грабовац - Фото: Novosti.rs
Марко ГрабовацФото: Novosti.rs

"У избор Колегијума директора Института за нестала лица БиХ дјелимично се упетљала политика која је именовала Машовића на ову позицију. За све ово одговорност сноси Савјет министара, који једини може да оспори избор новог Колегијума", рекао је Грабовац Срни.

Он сматра неприхватљивом одлуку привременог Управног одбора Института за нестала лица БиХ да Машовић буде изабран за члана Колегијума, јер је то супротно ставу Одбора и интересима породица погинулих и несталих из Републике Српске.

Грабовац је најавио да је за четвртак, 21. септембар заказао састанак Републичког одбора на којем ће бити ријечи о будућој сарадњи породица погинулих и несталих из Републике Српске са српским представницима у Институту за нестала лица БиХ.

Он је рекао да су на састанак, који ће бити одржан у Источном Сарајеву, позвани чланови привременог Управног одбора Института за нестала лица БиХ Момир Шкиљевић и Милан Шикман, те новоизабрани члан Колегијума директора Института Никола Перишић.

Привремени управни одбор Института за нестала лица БиХ на јучерашњој сједници у Сарајеву изабрао је нови Колегијум директора Института у којег су именовани Амор Машовић, Марко Јуришић и Никола Перишић.

Републички одбор породица заробљених бораца и несталих цивила закључио је раније да у Колегијум директора Института за нестала лица БиХ не може бити изабрани Машовић јер занемарује српске жртве рата.

Извор: СРНА