latinica  ћирилица
21/09/2017 |  14:35 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Осуда сваког ко користи институције за блокаду напретка (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је, поводом одлуке посланика СДС-а у Представничком дому парламента БиХ да гласају за одгађање изјашњавања о ратификацији Уговора са Европском инвестиционом банком о финансирању изградње ауто-пута Бањалука-Добој, да осуђује сваког ко користи било коју институцију за блокаду нечега што значи напредак.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

"Тотално је бесмислено да неко заустави животне ствари или супер повољна средства за које смо се потрудили и испреговарали, уз веома повољне услове. Умјесто да институције користе за то да буду сервис грађанима и да ураде свој дио посла у социјалној, економској и политичкој сфери, они то онемогућавају", рекла је Цвијановићева новинарима у Београду.

Цвијановићева је подсјетила да је 80 милиона евра Свјетске банке "застало" управо због тога јер се није десила ратификација.

"Ниво БиХ је познат по томе да су им потребни вијекови за ствари за које су обичном окружењу потребни дани, тако да је тих 80 милиона евра заробљено јер се није десила ратификација", рекла је Цвијановићева у паузи Форума за успостављање заједничког оквира за пословање у региону, који се одржава у оквиру манифестације "Дани Српске у Србији".

Према њеним ријечима, то су средства намијењена за веома значајне пројекте.

"Од тога, 21 милион евра је подршка новом запошљавању, 28 милиона евра предвиђено је за подршку банкарском сектору, а 30 милиона евра развојним политикама", навела је Цвијановићева.

Извор: Срна