latinica  ћирилица
02/10/2017 |  16:17 ⇒ 18:58 | Аутор: РТРС

Све спремно за нову сезону гријања (ВИДЕО)

Сезона гријања у Српској почиње 15. октобра.
Топлана - Фото: РТРС
ТопланаФото: РТРС

Из градских топлана увјеравају, да ће ако буду ниске температуре , сезона гријања почети и раније. Прве количине енергената су набављене, а према најавама и цијене гријања остају на нивоу прошлогодишњих. У Палама отклањају кварове на мрежи и ремонтују постројења. У Источном Новом Сарајеву , за сриједу је планирана тзв. топла проба и ако све буде у реду, а ниске температуре потрају,тад ће и почети са гријањем . За почетак сезоне спремни су и у Сокоцу.

Бањалучка Топлана данас у поподневним часовима, извршиће тзв."топлу пробу", како би још једном биле провјерене инсталације.

Из бањалучке Топлане саопштавају: Гријна сезона званично почиње 15. октобра. Међутим, уколико температуре три дана заредом буду испод 12 степени са тенденцијом пада, мјерена у 21 час, ми ћемо са гријањем почети раније.

Из бањалучке Топлане , која би требало да грије град до завршетка нове топлане на биомасу, саопштили су да у ову сезону крећу са двоструко више енергента него прошле године.

Приједорчани су задовољни гријањем прошле сезоне, али топле радијаторе очекују и прије 15.октобра.

У Приједору су обезбиједили довољне количине биомасе за гријање до Нове године.

- Ремонт је иначе завршен, у току је на мрежи допуњавање система са омекшаном водом, ускоро ће и кренути и према стамбеним корисницима, каже Зоран Кнежевић, директор "Топлане" Приједор.

У Добојској топлани кажу да цијене гријања нису мијењане и износе од 2,24 до 5,38 марак по квадратном метру . Енергент сукцесивно набављају.

Завршни радови на ремонту постројења и у Топлани у Бијељини.

У Зворнику кажу да су техничке припреме завршили, енергената има довољно, а цијена остаје иста, 2,7 марака по квадрату за физичка, односно 5,4 марке за правна лица.